Over mijzelf

Wie ben ik?

  

 

Mijn naam is Mariska Schoevaars (1969) en ik ben sinds 1998 werkzaam in de Geestelijke Gezondheidszorg en vanaf 2005 in een eigen praktijk in Capelle aan den IJssel. Vanaf begin 2012 sta ik als klinisch psycholoog/psychotherapeut geregistreerd in het BIG-register. In mijn praktijk behandeling ik volwassenen vanaf 18 jaar en ouder. Ik ben gespecialiseerd in de cognitieve gedragstherapie, schematherapie (senior schematherapeut in het Register Schematherapie), interpersoonlijke psychotherapie, en de mentaliseren bevorderende therapie. Daarnaast heb ik een brede ervaring met de behandeling van een scala aan psychiatrische stoornissen en de diagnostiek van persoonlijkheidspathologie. Ik heb een sterke affiniteit met traumabehandeling (PTSS/ dissociatieve stoornissen) en de behandeling van persoonlijkheidsproblematiek. Daarnaast heb ik ook kennis van psychotherapie bij ouderen en medische psychologie. 
Partners waarmee ik samenwerk: Mw. A. Gaspar (psychiater), Dhr. L. Gaspar (psychiater), de artsen en psychologen van gezondheidscentrum “ Met Stip” in Nieuwerkerk aan den IJssel, het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel, AMOK medische psychologie in Capelle aan den IJssel, en Psychologenpraktijk van der Windt & Janson in Capelle aan den IJssel

Info verwijzers

Mijn praktijk is toegerust voor de behandeling van cliënten met meerdere As I problematiek en/of  As II problematiek.  Uitzondering hierop vormen ernstige psychotische stoornissen, ernstige verslavingsproblematiek en acute suïcidaliteit in verband met het ontbreken van de mogelijkheid tot crisisopvang.

De wachttijd is vanwege de complexiteit van de problematiek wisselend, maar ik streef ernaar om deze zo kort mogelijk te houden. Mocht verder overleg nodig zijn bij een eventuele verwijzing bel dan mijn  praktijknummer 06-54381199 en geef aan wanneer u teruggebeld kunt worden. Ik zal hier dan zo spoedig mogelijk en in ieder geval binnen 24 uur op reageren. U kunt mij ook consulteren. Ik werk nauw samen met enkele psychiaters, gz-psychologen en een verpleegkundig specialist i.o. in deze regio.

E-mail contact kan ook en gaat vaak sneller: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (alleen voor verwijzers!)

U kunt van dit verwijsformulier gebruik maken.  (doorklikmogelijkheid naar verwijsformulier: zie ook bijlage 1)

 

Psychologiepraktijk mevrouw M.H. Schoevaars – Kanaalweg 35, Capelle aan den IJssel

 

Alle rechten voorbehouden © 2013-2015 Copyright by M.H.Schoevaars